Direktlänk till inlägg 7 april 2007

Lasagne.

Av Anna - 7 april 2007 13:20

När jag lagar mat så brukar jag bara höfta lite sådär om hur jag gör, följer sällan recept eftersom, äh jag har ingen ursäkt. Men för en gångs skull har jag kunnat sammanställa receptet på lasagnen till ikväll.Det räcker nog till 5-6 personer om man serverar en god sallad till. ca 500g quornfärs500 g passerade tomater1 dl vatten (eller mer passerade tomater)salt och pepparev vitlökca 400g fryst, hackad spenatvitlöksalt och pepparlasagneplattor (ex fullkorn eller spenat)250g kesella4 dl havremjölk alt. minigrädde eller delatsalt och peppar(här tog jag gratängkrydda i också, dels för den gula färgen)Svamp, skivad (om man vill, jag valde skogschampinjoner)10% fetaost alt. annan mager ost.Såhär gör jag:Jag börjar med att ta fram alla saker så att jag inte glömmer bort något jag vill ha i. Därefter tinar jag spenaten i micron och blandar ner pressad vitlök, salt och peppar.Färsen steker jag i lite olja, bara så att den får lite färg, smakar av med salt och peppar och häller ner de passerade tomaterna och sen smakar jag av igen för att se om det behövs mer kryddor. Dags för såsen. Häller mjölken i en kastrull tillsammans med kesellan medan jag skivar svampen om det inte redan är gjort. När såsen är slät kryddar jag den och smakar av. Nu är det dags att göra lasagnen. En stor form behövs. Jag börjar med att lägga ett lager färsröra i botten och på med lasagneplattor som jag brukar behöva pussla ihop eftersom vi inte har någon bra form. Nästa lager blir spenatröra och sås, på med plattor igen och färs, svamp och sås. Såsen är viktig eftersom den gör plattorna mjuka. På med fler plattor, spenat, sås, lite fetaost och plattor igen. Fortsätt varva som du vill och känner för. När det inte får plats med på höjden avslutar jag med plattor och därefter resten av såsen - det ska räcka till att täcka hela lasagnen! och sedan lägger jag ost på toppen, kryddar lite extra och in i ugnen i ca 30-50min beroende på plattorna och på hur stor lasagnen blev. 200 grader brukar jag ha ugnen på och lasagnen placeras i mitten.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 15 april 2007 18:17

Jag kommer lämna denna, ganska trista blogg och helt och hållet blogga på min andra blogg: yogai.blogg.se därför att den känns fräschare och bättre.   Hoppas att ni följer med mig dit. ...

Av Anna - 12 april 2007 15:40

Idag är det vackert väder, just nu då alltså. För i morse och i förmiddags var det inte lika kul. Jag började dagen med att vakna till min fakade sol, dvs en klotrund lampa som jag satt timer på, klockan tjugo över sex började den lysa men upp kom ...

Av Anna - 11 april 2007 08:54

Jag beslöt mig för att ta en powerwalk, men när jag kommit iväg kom jag på att jag glömt musiken, aja, skitsamma då liksom, orka låsa upp, larma av, hämta spelaren, larma och låsa igen. Nej. Halvvägs insåg jag också att en av skorna gjorde jätteont s...

Av Anna - 11 april 2007 07:41

Gäsp. Vaknade för snart en timme sedan med tillät mig själv att snooza och sedan kom älsklingskatten och ville mysa - det går inte att motstå. Men nu är jag uppe och funderar på om jag ska cykla och träna eller om jag ska nöja mig med en powerwalk ...

Av Anna - 10 april 2007 13:30

1dl linser, jag använda röda linser men gröna går lika bra 1dl kikärtor 2 morötter ½ avokado 1 tomat 1 msk olivolja 1 msk dijonsenap 1 tsk vinäger 1,5 tsk vatten limejuice efter smak salt, peppar Koka linserna efter anvisning på pake...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2007
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards